‘Chili speelde 3-5-2 tot in perfectie’

Voetbal International-columnist Taco van den Velde is onder de indruk van het Chileense voetbalelftal. ‘Chili liet tegen Duitsland zien hoe je perfect een 3-5-2-speelwijze kunt uitvoeren’, aldus Van den Velde.

‘Duitsland werd vanaf de eerste minuut vastgezet in Stuttgart’, vervolgt de columnist. ‘De Chilenen zetten zelfs druk op keeper Manuel Neuer. De drie verdedigers Gary Medel, Francisco Silva en Gonzalo Jara speelden ver van het eigen doel en stonden vaak een-op-een met de de drie Duitse spitsen, maar dat was nauwelijks een probleem omdat Duitsland zich nauwelijks onder de druk uit kon voetballen.’

Van den Velde zag dat Chili ook voorin uitstekend positiespel liet zien. ‘De spitsen Alexis Sanchez en Eduardo Vargas joegen bij balverlies op de centrale verdedigers van Duitsland, de Duitse backs werden vastgezet door Mauricio Isla en Jean Beausejour, terwijl daarachter Arturo Vidal en Charles Aránguiz de inspeelpass naar het middenveld onmogelijk maakten. Ook Felipe Gutiérrez dekte voortdurend door. Het was perfect teamspel’, is Van den Velde onder de indruk.

De Chilenen verloren overigens wel van Duitsland, ondanks het superieure spel. Nederland treft de Chilenen in de laatste groepswedstrijd op het WK. Naast Chili zitten ook Spanje en Australië bij Nederland in de poule.

Praat Mee!