Duitsers bereiden zich voor op finale: ‘Volledig focussen’

Duitsland versloeg afgelopen dinsdag Brazilië met een historische monsterscore. Het werd 7-1 voor de Europeanen, zodoende staan zij zondag in de finale tegen Argentinië. De Duitsers proberen zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de laatste wedstrijd. De mannen van bondscoach Joachim Löw beseffen ook dat het geen makkelijke wedstrijd wordt. ‘Dit wordt een compleet ander duel’, vertelt Miroslav Klose aan Voetbal International.

‘Het wordt een spannende en zeer tactische wedstrijd. Het is een finale en ik weet hoe vreselijk het is om die te verliezen’, vervolgt Klose, doelend op de WK-finale in 2002 tegen Brazilië. ‘Op het gebied van prestige en importantie is dit de grootste wedstrijd die je kan spelen als voetballer’, vult ploeggenoot Thomas Müller hem aan. ‘We moeten de bal snel naar voren brengen en de verdediging van Argentinië onder druk zetten.’

‘We zijn nog maar een stap verwijderd van het verwezenlijken van onze droom en het bereiken van ons gezamenlijke doel’, stelt aanvoerder Philipp Lahm. ‘Als je zo dichtbij bent, dan kun je maar één ding doen: je volledig focussen op de klus die voor je ligt. Dat gaan we doen op zondag om de wereldtitel waarop we zolang gewacht hebben terug naar Duitsland te halen.’ (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!