Finale: Argentinië hoopt op Di Maria, nachtrust Duitsland ruw verstoord

Zondag 13 juli staat volledig in het teken van de grote finale van het WK. Na een maand topvoetbal wordt of Duitsland óf Argentinië de opvolger van regerend wereldkampioen Spanje. En waar een finale is, daar is nieuws. Hier een overzicht.

Argentinië
Bij Argentinië hoopt men nog steeds vurig op Angel di Maria. De aanvaller is al een week volop bezig om klaar te zijn voor de finale, maar de reactie op de wedstrijddag zelf moet uitwijzen of hij kan meedoen tegen Duitsland. ‘We hebben wat specifieke oefeningen voor hem. Het is afwachten hoe hij daar op reageert’, vertelt bondscoach Alejandro Sabella.

De Argentijnen zullen verder rekenen op de bevliegingen van Lionel Messi, die zelf al aangaf al zijn prijzen te willen inleveren voor de wereldtitel. ‘Zondag spelen we de belangrijkste wedstrijd uit ons leven in het Argentijnse shirt. De droom is nog niet voorbij. We willen morgen winnen en we gaan ervoor’, vertelt Messi, die de Argentijnse fans alvast dankt. ‘Jullie hebben ons hier gebracht met jullie steun. We hebben dit met z’n allen gedaan. We hebben alles gegeven en ik heb er altijd in geloofd dat dit kon.’

Duitsland
Bij Duitsland ging de voorbereiding ook niet zonder slag of stoot. Na de 1-7 overwinning op Brazilië en de terugkeer van Mats Hummels leek er niets aan de hand, maar in de nacht voor de finale was het uitgerekend de FIFA zelf die de Duitsers uit hun slaap hield.

Sponsors van de wereld voetbalbond gaven in hetzelfde hotel als dat van Duitsland een knallend feest met flink wat genodigden. Volgens De Telegraaf ging het los bij het zwembad met onder meer een diner en een live band. Mochten spelers daar niet door gestoord worden, dan was het wel door het feit dat de lift een tijdje buiten gebruik was omdat er mensen ruzie hadden in de lobby. De Duitse voetbalbond is kwaad, maar of er verdere stappen worden ondernomen, is onduidelijk. (foto: Pro Shots)

Praat Mee!