Update | Fred: ‘Ik ben er wel klaar mee’

Helaas helaas. In 2018 kunnen we ons niet wederom gaan verlekkeren aan de geniale acties van de Braziliaanse spits Fretsj. De gelouterde topaanvaller heeft besloten zijn interlandkicksen aan de wilgen te hangen.

Het besluit van Fred kwam vlak na de tweede oorwassing van Brazilië op het WK tegen Nederland. Terwijl Fred tijdens de Confederations Cup in 2013 nog de grote man was bij Brazilië, kon hij tijdens het WK in eigen land weinig klaarspelen. De aanvalsleider van de Brazilianen was goed voor slechts één treffer, ter illustratie: dat zijn er net zoveel als Stefan de Vrij.

Het gebrek aan scorend vermogen zorgde ervoor dat Fred de laatste twee wedstrijden het mikpunt was van de Braziliaanse hoon. De spits werd dikwijls uitgefloten en moest door bondscoach Luiz Felipe Scolari twee keer gewisseld worden om tegen de hoon van de natie in bescherming genomen te worden.

Ook Julio Cesar stopt met spelen voor de Goddelijke Kanaries na het toch wek dramatisch verlopen WK. De keeper, die 87 keer onder de lat stond van de Selecao was na afloop van Brazilië – Nederland emotioneel. ‘Dit is waarschijnlijk mijn laatste WK. Deelnemen aan de Copa América in 2015, op 35-jarige leeftijd, zal een moeilijke missie zijn. Het zou ook egoïstisch van mijn kant zijn, als ik geen rekening meer houd met deelname aan het WK van 2018’, sprak hij.

Update | 16.43 uur: ‘Ik ben er wel klaar mee’
Fred heeft tekst en uitleg gegeven bij zijn beslissing om af te zwaaien bij het Braziliaanse elftal. ‘Ik ben wel klaar met de Seleção. Ik begrijp het niet. Als team win je samen en verlies je samen. Het is toch allemaal niet alleen mijn schuld? Het was een goed toernooi. Alleen in de laatste twee wedstrijden waren we niet goed genoeg’, zegt de aanvaller, die de laatste duels door het publiek werd uitgefloten. (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!