Brazilië treurt: ‘Dit einde hebben we niet verdiend’

Het WK voor Brazilië is zaterdagavond in mineur geëindigd. Na de 1-7 oorwassing tegen Duitsland volgde in de troostfinale een 0-3 nederlaag tegen Nederland. Zonder Neymar, maar met onder meer Thiago Silva onderging de selectie het gelaten. 

‘Ik denk dat we het niet verdienen om het toernooi zo te eindigen’, stelt Silva na afloop. ‘We moeten onze excuses aanbieden aan de fans. Ze hebben ons uitgejouwd aan het einde van de wedstrijd. Dat vind ik normaal, zij hebben ook gevoelens. Het is moeilijk.’ Oscar, één van de weinigen met het juiste niveau, treurde mee. ‘Het is een vreselijk gevoel, ik heb er geen woorden voor. We zijn verdrietig, iedereen is verdrietig.’

Maxwell zag dat Oranje en Duitsland simpelweg beter zijn. ‘Op tactisch gebied liggen we heel ver achter op die landen. Hier kunnen wij als Brazilië alleen maar van leren. We moeten tactisch stappen maken, dat werd vandaag weer duidelijk. Oranje verdiende het om in de finale te staan.’

Ook de bondscoach kreeg er van langs. Was het niet in het stadion, dan wel van de media. Luis Felipe Scolari ligt meer dan eens onder vuur. ‘Over mijn toekomst wordt beslist door de voorzitter van de voetbalbond. Deze generatie voetballers zal worden gezien als de groep spelers die de voorbereiding begon voor het team dat in 2018 een van de topteams in de wereld zal zijn’, blijft hij optimistisch.

Enige hoogtepunt van de avond was voor Neymar, die met een gebroken rugwervel wel op de bank kon plaatsnemen. Bij de entree van de wereldster in het stadion kwam er een orkaan van geluid los. (foto: Pro Shots)

Praat Mee!