DUITSLAND PAKT IN VERLENGING WERELDTITEL

VIDEOS | Duitsland is er zondagavond in geslaagd de wereldtitel te pakken. De Duitsers hadden het lang heel moeilijk met Argentinië, maar won uiteindelijk door een goal van Mario Götze diep in de verlenging; 1-0.

De westrijd begon gelijk levendig. Beide ploegen wilden aanvallen en kwamen kansrijk voor het doel van de tegenstander. Zo liet Messi zijn hielen zijn aan Mats Hummels, maar kwam zijn voorzet niet aan. Aan de andere kant probeerde Duitsland door de Argentijnse verdediging te snijden via Thomas Müller, maar ook daar zat een voetje tussen.

Gonzalo Higuain kreeg na ongeveer twintig minuten spelen dé kans om de wedstrijd open te brengen. Toni Kroos kopte terug maar zag de spits over het hoofd. Die kon op doelman Manuel Neuer aflopen, maar schoot gehaast naast. Niet veel later was het wél raak voor Higuain, maar die goal bleek vanuit buitenspel gemaakt te zijn.

Duitsland was, zoals Duitsers dat wel vaker doen, in de blessuretijd van de eerste helft het gevaarlijkst. Benedikt Höwedes kopte een corner van Kroos hard op de paal, waardoor beide ploegen met een 0-0 stand gingen rusten.

Aan die tussenstand had Messi vlak na rust iets kunnen en misschien wel moeten doen. De kleine dribbelaar kreeg iets te veel ruimte van de Duitsers, maar schoot net voorlangs. Na de grote kans van Messi werd het spel grimmiger. Kenmerkend was een kiezelharde botsing tussen Neuer en Higuain, waarbij gek genoeg laatstgenoemde werd teruggefloten voor een overtreding, terwijl hij toch echt het slachtoffer was.

Zo kabbelde de wedstrijd voort richting het eindsignaal en waren beide ploegen banger om een goal tegen te krijgen dan dat zij zelf op zoek waren naar een doelpunt. Vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd kreeg Toni Kroos nog een grote kans, maar omdat hij de bal naast schoof werden beide teams veroordeeld tot het spelen van een verlenging.

In die verlenging was André Schürrle direct dicht bij de openingstreffer, maar de Duitsers vond Sergio Romero op zijn weg. Aan de andere kant was een andere invaller, Rodrigo Palacio ook dicht bij de eerste goal van de avond. Hij wipte de bal wel over Neuer, maar zag zijn inzet net naast het doel terecht komen.

In de tweede helft was Bastian Schweinsteiger het mikpunt van de Argentijnse furie. Na een tweetal tackles deelde Sergio Agüero een flinke klap uit waarna de Duitser al bloedend van het veld moest. Scheidsrechter Rizzoli vergat Agüero rood te geven, maar gelukkig kon Schweinsteiger de wedstrijd hervatten.

Toen de rook was opgetrokken was daar opeens een moment van euforie voor de Duitsers. Invaller Mario Götze werd gevonden en de jonge middenvelder nam aan op de borst en maakte knap af in de lange hoek. Na de late 1-0 van Götze ging Argentinië in de resterende zeven minuten nog op zoek naar de gelijkmaker.

Verder dan een kopbal van Messi, die net over ging, kwam Argentinië niet. Zodoende kroonde Duitsland zich tot eerste wereldkampioen ooit op Zuid-Amerikaans grondgebied; 1-0.

Scoreverloop:

113′. 1-0. Mario Götze

Opstellingen:

Opstelling Duitsland: Neuer; Lahm, Hummels, Boateng, Höwedes; Schweinsteiger, Kramer (31′. Schürrle); Müller, Kroos, Özil; Klose (88′. Götze).

Opstelling Argentinië: Romero; Zabaleta, Demichelis, Garay, Rojo; Pérez (87′. Gago), Mascherano, Biglia, Lavezzi (46′. Agüero); Higuaín (78′. Palacio), Messi.

Bijzonderheden:

– Laatste wedstrijd van het WK.

Video’s:

De afgekeurde goal van Higuain:

De flinke beuk van Neuer:
De 1-0 van Götze:

Praat na:

Voorbeschouwing:

– Sami Khedira is in de warming-up van de WK-finale geblesseerd geraakt, meldt de ARD. Christoph Kramer is zijn vervanger.

– De Wereldbeker is in het stadion. Carles Puyol bracht samen met Gisele Bündchen het eremetaal het veld op:
– Ook de opstelling van Duitsland is bekend. Zoals verwacht heeft bondscoach Joachim Löw niks aangepast ten opzichte van de 1-7 overwinning op Brazilië. Dat houdt in dat all time topscorer Miroslav Klose weer in de spits staat. – Ondertussen heeft Shakira haar WK-liedje gezongen tijdens de sluitingsceremonie:

– Zo’n anderhalf uur voor de wedstrijd is de sluitingsceremonie van het WK begonnen. Na 63 wedstrijden rest nog één wedstrijd: Duitsland – Argentinië.

– Bij Argentinië begint Sergio Agüero op de bank. De kleine aanvaller kon tegen Oranje wel invallen en zal diezelfde rol ook tijdens de finale moeten gaan invullen. Ook Angel de Maria ontbreekt bij Argentinië.

(Foto: Pro Shots)

Praat Mee!