WK-cijfers: evenaring meeste goals, op één na best bezocht

Het WK 2014 zal door de voetballiefhebbers nog lang worden herinnerd. Verrassingen, aanvallend voetbal, mooie acties, afstraffingen, emoties, spanning en heel veel goals, het WK in Brazilië kan als geslaagd worden beschouwd. Puur gezien de cijfers deden weinig toernooien het beter. 

Met 171 doelpunten evenaart het WK in Brazilië zijn voorganger uit 1998 in Frankrijk. Destijds werden er net zoveel goals gemaakt. Het uiteindelijke aantal had nog veel hoger kunnen uitvallen als de trend uit de groepsfase was doorgezet. Vanaf de kwartfinales werd er een stuk minder gescoord en veel wedstrijden liepen na een 0-0 eindstand uit op verlenging en strafschoppen. Alleen Brazilië werkte aan het doelpuntentotaal door met 1-7 te winnen van Brazilië.

De goal van Mario Götze in de finale betekende een evenaring van het doelpuntenrecord, maar dat was niet het enige. Met 3.429.873 toeschouwers is het WK in Brazilië het op één na best bezochte toernooi in de geschiedenis. Alleen tijdens het WK van 1994 in de Verenigde Staten kwamen er meer mensen op de gespeelde wedstrijden af. Tijdens het WK in Zuid-Afrika in 2010 was het totaal aantal fans nog 3,2 miljoen. (foto: Pro Shots)

Praat Mee!