Duitse media knallen de pan uit, Argentinië rouwt

Een groter contrast ga je op de maandag niet meer krijgen. De Duitse en Argentijnse media laten één dag na de WK-finale hun licht schijnen over de dramatische slotfase, waarin Mario Götze uiteindelijk het goudhaantje werd. De Duitsers juichen, de Argentijnen rouwen. 

Bild was op de avond zelf al door het dolle, maar ook maandagmorgen is er aan inspiratie geen gebrek. ‘Götzseidank: daar ben je dan eindelijk’, kopt de sensatiekrant online. In de papieren versie pakt het nog groter uit: ‘WIJ ZIJN WERELDKAMPIOEN, Götze, je bent een voetbalgod’.

Ook in andere Duitse kranten wordt gejubeld. Der Kicker kopt met ‘Götze bedankt, het Duitse team is voor de vierde keer wereldkampioen’, terwijl de Süddeutsche Zeitung spreekt van een dramatische avond met Bastian Schweinsteiger als icoon. ‘Hij bloedt, maar staat steeds weer op. Duitsland wint de titel in een intensieve finale, waarin de spelers van beide teams alles hebben gegeven.’

Argentinië
De Argentijnse media zijn vooral dankbaar voor een mooi WK, al is er ook verdriet over het mislopen van de zo vurig gewenste wereldtitel. ‘Onze hoop op de wereldtitel is gestolen. Dit is een harde slag voor het hele land’, schrijft de krant Olé. ‘We hebben in de finale verloren na een uitmuntend doelpunt van Götze. Maar Argentinië heeft een geweldige wedstrijd laten zien. Ondanks de pijn van deze nederlaag verdienen onze jongens een groot applaus.’

Ook Clarin schrijft over de instelling van de Argentijnen, die er bijna voor zorgde dat de beker mee naar huis kon. We hebben de trofee niet gewonnen. Maar met de borst vooruit en het hoofd omhoog hebben we het WK kunnen verlaten.’ Daar is ook La Nación het mee eens, al wordt er kritiek gegeven op sterspeler Lionel Messi: ‘Messi heeft ons in de kwalificatie naar het WK geleid. Maar in de wedstrijden tegen Nederland en Duitsland liet hij zich niet echt zien. Hij is niet de koning van het toernooi geworden.’ (foto: Pro Shots)

Praat Mee!