Update | Scolari stapt definitief op bij Brazilië

Volgens de Braziliaanse televisiezender Globo heeft Luis Felipe Scolari zijn ontslag ingediend bij de Braziliaanse voetbalbond. Na de halve finaleplaats op het WK in eigen land, maar vooral de 1-7 en 0-3 nederlagen tegen Duitsland en Brazilië, houdt Scolari het voor gezien. 

De 65-jarige Scolari zou volgens Franse media juist zijn ontslagen, maar feit blijft dat de bondscoach weggaat. De hyperactieve trainer werd op 28 november 2012 aangesteld met de opdracht om in 2014 wereldkampioen te worden in eigen land. Tijdens de Confederations Cup leek alles die richting op te wijzen. Met indrukwekkend voetbal werd in de finale Spanje met 3-0 verslagen.

De ploeg blijkt achteraf te vroeg te hebben gepiekt. Met sterspeler Neymar werd de groepsfase nog wel als nummer één afgesloten, maar vooral tegen Kroatië en Mexico maakte Brazilië geen indruk. Er was kritiek dat het middenveld creativiteit ontbeerde en de druk op de selectie was enorm. Niet voor niets stonden veel spelers bij de openingswedstrijd tegen Kroatië te huilen tijdens het volkslied. Uiteindelijk werd de halve finale gehaald na gelukkige zeges op Chili (na strafschoppen) en Colombia (2-1). In de halve finale was Duitsland heer en meester en het thuisland werd vernederd: 7-1.

Update | 08.23 uur 15/07: Scolari stapt op
De kogel is door de kerk: Luis Felipe Scolari is niet langer bondscoach van het nationale elftal van Brazilië. De trainer diende maandag zijn ontslag in en dat werd ingewilligd door de voetbalbond. Media in Brazilië reppen nu over een buitenlandse bondscoach, voor het eerst in de historie van het land.  (foto: Pro Shots)

Praat Mee!