True friendship: Götze en shirt van Reus onafscheidelijk

Mario Götze werd zondagavond de matchwinner, hij werd op handen gedragen en kreeg lof uit alle hoeken. Toch verloor de middenvelder de realiteit niet uit het oog. Meteen na de wedstrijd, tijdens de huldiging en ver daarna droeg hij een Duitslandshirt bij zich met de naam van zijn geblesseerde vriend Marco Reus. 

Reus raakte vlak voor het WK geblesseerd aan zijn enkel en kon daardoor niet mee naar Brazilië. Een aderlating voor Reus, voor Duitsland en ook voor Götze, die bij Borussia Dortmund samenspeelde met Reus en een goede vriend is van de pechvogel. Inmiddels speelt Götze bij Bayern München, maar na afloop bewees hij dat dat aan de vriendschap niets veranderd heeft.

Ook Manuel Neuer sprak na afloop meteen over de mensen die er niet waren. ‘Deze titel is ook voor de jongens die er niet bij zijn. Heel Duitsland is wereldkampioen. Jongens als Marco Reus en Lars Bender, zij zijn ook wereldkampioen. We hebben deze titel samen behaald, niet alleen de spelers die op het veld stonden.’ (foto: Pro Shots)

Praat Mee!