Van Gaal laat miljoenenaankoop apart trainen

Oud-bondscoach Louis van Gaal, goed voor zijn eigen categorie ‘Onze Louis’, heeft zijn eerste opmerkelijk ingreep gedaan bij zijn nieuwe club Manchester United. Luke Shaw, deze zomer overgekomen voor een slordige 40 miljoen euro, is het slachtoffer van het regime van Van Gaal.

Volgens Louis is Shaw totaal niet fit genoeg en daarom laat de succestrainer de linksback voorlopig apart van de groep trainen. Van Gaal legt uit: ‘Ik ben een trainer die kijkt naar wat elke voetballer nodig heeft. Luke moet fit worden en dat hij is op dit moment niet. Hij kan niet presteren zoals ik wil. Hij moet fit worden en apart trainen. Waarom hij niet fit is? Daar kan ik niet over oordelen. Ik zie wat ik zie’, aldus de geroemde coach.

De Nederlandse oefenmeester heeft het Shaw al laten weten dat hij voorlopig niet in de plannen van de trainer voor komt. ‘Ik heb met Luke gesproken en we hebben samen een aangepast programma samengesteld. Daar is hij mee akkoord gegaan. We zullen zien hoe lang het duurt. Dat weet ik niet. Ik heb in ieder geval goede verhalen gehoord over onze fitness coach, Tony Strudwick.’ (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!