Hazard na matig WK: ‘Kritiek terecht’

Eden Hazard werd voorafgaand aan het WK in Brazilië gezien als één van de spelers die een absolute doorbraak zou kunnen maken. Het Belgische toptalent kon zijn ploeg echter niet bij de hand nemen.

Hazard werd met België in de kwartfinale uitgeschakeld door de latere finalist Argentinië en kon het verschil dus niet maken. Dat kwam de dribbelaar in eigen land op de nodige kritiek te staan, terecht, vindt Hazard. ‘Vanuit persoonlijk oogpunt moet ik toegeven dat de kritiek op mijn prestaties terecht was’, zegt Hazard dan ook tegen Sudpresse.

En dus richt het wonderkind van onze zuiderburen zich op het volgende eindtoernooi. ‘Ik heb geprobeerd om het maximum te geven, maar dat is niet helemaal gelopen zoals ik had gehoopt. Op het EK 2016 in Frankrijk hoop ik uit te blinken’, aldus Hazard, die niet alleen ontevreden terugkijkt op het toernooi in Brazilië. ‘Als ploeg hadden we het nog beter kunnen doen, maar verliezen van de finalist en tot de laatste acht landen van het WK behoren, is niet zo slecht.’ (Foto: Pro Shots)

 

Praat Mee!