Vorm wil Van Gaal imponeren bij Swansea

Michel Vorm heeft al een tijdje niets meer kunnen laten zien aan bondscoach Louis van Gaal onder de lat van Oranje. In november was de Swansea-goalie geblesseerd en in aanloop naar de vriendschappelijke wedstrijd tegen Frankrijk werd Vorm ziek. Hij hoopt dan ook dat hij Van Gaal bij Swansea kan overtuigen van zijn klasse.

‘Ik wil geen wedstrijd missen, met name niet als het voor 80.000 supporters is’, geeft Vorm aan in gesprek met de South Wales Evening Post. ‘Maar je kan er niets aan doen, een paar spelers van ons werden ziek tijdens de voorbereiding op dat duel, het was slechte timing’, vertelt Vorm over de ziektegolf voor Oranje begin maart.

‘Ik wilde laten zien wat ik kan, na mijn blessure. Maar ze kennen me erg goed en ik heb veel contact met de technische staf van het nationale team. Je wilt geen wedstrijd missen, zo kort voor het WK in Brazilië. Zeker aangezien de positie onder de lat nog niet definitief vergeven is’, aldus Vorm.

Tijdens de laatste (oefen)interlands die Oranje speelde, kreeg Ajax-keeper Jasper Cillessen de voorkeur in het doel. Vorm wil daar verandering in brengen door bij Swansea van zich te doen laten spreken. ‘Er komen een aantal belangrijke wedstrijden aan. Dit is een belangrijke periode voor mij, nu het WK dichterbij komt.’ (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!