Blind, Depay en Wijnaldum keren terug bij clubs

Het WK voetbal in Brazilië lijkt nog maar net voorbij, of onze internationals moeten alweer aan de bak. Jordy Clasie speelde met Feyenoord al een belangrijke Champions League-wedstrijd en ook andere internationals zijn aan het terugkeren bij hun club.

Daley Blind was vrijdag weer te bewonderen bij zijn club Ajax, vier dagen voordat zijn vakantie er officieel op zat. Blind liet donderdag nog weten de Open Dag van de Amsterdammers aan zich voorbij te laten gaan wegens zijn vakantie, maar meldde zich vrijdag toch weer op sportcomplex de Toekomst. De Oranje-international werd de afgelopen tijd in verband gebracht met een transfer naar Barcelona of Manchester United, maar lijkt zich nu met Ajax toch te gaan richten op de vaderlandse Eredivisie. Overigens zal Blind de Johan Cruijff Schaal, die zondag op het menu staat, nog wel aan zich voorbij laten gaan, net als collega’s Jasper Cillessen en Joël Veltman.

Bij PSV keerden vrijdag Georginio Wijnaldum en Memphis Depay terug. Laatstgenoemde werd op het WK in Brazilië verkozen tot één van de grootste talenten, maar liet eerder al weten niet bij PSV te willen vertrekken. Hetzelfde geldt min of meer voor Wijnaldum die na een seizoen vol blessureleed deze jaargang zich zal willen profileren bij de Eindhovenaren. PSV probeert zich ondertussen te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Europa League. Daartoe zette het donderdag een eerste magere stapje door St. Pölten met 1-0 te verslaan in eigen huis. Het doelpunt kwam op naam van Luuk de Jong, die op zijn beurt ook graag weer in aanmerking wilt komen voor Oranje. (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!