Van Persie voorlopig nog niet aan de bak bij weergaloos Man Utd

VIDEO | Oud-bondscoach Louis van Gaal heeft de Manchester United-trein aardig op de rails weten te krijgen sinds de voormalig keuzeheer van Oranje het bij de Engelse grootmacht voor het zeggen heeft. En dat terwijl één van de mogelijke machinisten van die trein, Robin van Persie, nog niet eens mee doet.

De Oranje-international geniet nog van een vakantie na het WK in Brazilië, een vakantie voor Van Gaal beperkt bleef tot twee dagen. Daarna kwam de succestrainer aan het roer bij de gevallen Engelse topclub en gaat het weer voortvarend met de club.

Real Madrid

Niet alleen heeft Van Gaal in no-time van Manchester United een geoliede machine weten te maken, met weergaloos spel, de resultaten zijn ook weer wat men gewend was tijdens het Ferguson-tijdperk in Manchester.

Tijdens de Champions Cup, die gehouden werd in de Verenigde Staten, toonde Van Gaal direct zijn hand door zijn team naar overwinningen op AS Roma en Internazionale (na strafschoppen). Daar kwam zaterdagavond een afgetekende 3-1 overwinning bij op Real Madrid.

Ashley Young was de grote man aan de kant van Manchester United met twee goals. Gareth Bale had de stand tussentijds nog wel gelijk getrokken maar uiteindelijk zorgde Javier Hernandez zelfs voor een 3-1 eindstand in Amerika.

Robin van Persie

Dat deed de ploeg van Van Gaal dus zonder beoogd sterspeler Robin van Persie, die voorlopig nog niet in actie zal komen voor de Red Devils. Van Gaal legt uit: ‘Robin wil elke wedstrijd spelen, ik weet dat, maar dat willen de andere dertig spelers in de selectie ook. Hij zal eerst een volledig trainingsprogramma moeten afwerken voordat hij kan spelen’, aldus de oefenmeester tegen NU.nl.

Door de fysieke achterstand van Van Persie, zal de aanvoerder van Oranje ook de volgende oefenwedstrijd missen en zelfs de seizoensopening aan zich voorbij laten gaan. ‘Hij zal zeker nog niet meespelen in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Valencia, op 12 augustus. Tegen Swansea City, vier dagen later, zal hij ook nog niet starten. Mensen kunnen mij bekritiseren om die beslissing, maar ik weet hoe je om moet gaan met spelers die drie weken vakantie hebben gehad. Ik hoop dat Robin snel weer helemaal fit is’, aldus een onverbiddelijke Van Gaal.

[hdvideo id=486]

Praat Mee!