Assistent Van Nistelrooy: ‘Luisterde zelf nooit naar assistent’

VIDEO | Ruud van Nistelrooy is één van de nieuwe assistent coaches bij het Nederlands elftal. De topspits van weleer staat aan het begin van zijn trainerscarrière en hoopt zich bij Oranje te kunnen gaan ontwikkelen.

‘Het voelt fantastisch om nu assistent te zijn’, vertelt Van Nistelrooy aan OnsOranje‘Dat voelde al fantastisch toen Hiddink mij belde.’ Ook Hiddink had een soortgelijk gevoel tijdens de eerste gesprekken. ‘We zitten dan een beetje onderuit en dan ga je praten over wat de bedoelingen zijn. Dan proef je aan hem een aanstekelijk enthousiasme’, legt de nieuwe bondscoach uit.

Assistent trainer

‘Ik ben vooral dienend voor de talenten’, vertelt Van Nistelrooy over zijn rol bij Oranje. ‘Ik denk dat ik een duidelijke visie heb hoe ik jongens wil helpen om beter te worden. Dat is bijvoorbeeld ook een arm om iemand heen slaan, jaja’, aldus Van Nistelrooy.

Toch moest de oud-spits toegeven dat hij zelf niet het braafste jongetje van de klas was. ‘Ik luisterde zelf nooit naar de assistent’, knipoogt Van Nistelrooy. ‘Maar goed, ik hoop dat ik heel veel indruk kan maken en dat ze een klein beetje naar mij luisteren.’

[hdvideo id=483]

Praat Mee!