Succesvolle Xavi stopt met interlandvoetbal

Spanje zal op zoek moeten naar een nieuwe spelmaker nadat de 34-jarige Xavi Hernandez dinsdag bekendmaakte te zullen stoppen met interlandvoetbal. 

De middenvelder van Barcelona, die jarenlang de spelverdeler was van het succesvolle Spaanse voetbalelftal, kwam tot die beslissing na het dramatisch verlopen WK 2014 in Brazilië. Spanje werd in Zuid-Amerika al na twee wedstrijden uitgeschakeld, onder andere door een ontluisterende 1-5 nederlaag tegen een ontketend Nederland.

Successen

Tegen datzelfde Nederland beleefde de 133-voudig international in 2010 zijn hoogtepunt. Na verlengingen pakte Spanje toentertijd de Wereldtitel door een laat doelpunt van Andres Iniesta. In 2008 kroonde Xavi zich met Spanje ook al tot Europees Kampioen, een trucje dat hij in 2012 wist te herhalen met La Roja. 

‘Ik heb besloten met pensioen te gaan als international’, laat Xavi weten in een verklaring. ‘Ik ben heel dankbaar voor alle jaren die achter me liggen, het is een fantastische tijd geweest. Vanaf vandaag ben ik weer supporter van het nationale elftal.’ (Foto: Football.ua)

Praat Mee!