Cocu over St. Pölten: ‘Lastige tegenstander’

In de aanloop naar het duel tussen Sankt Pölten en PSV, is de spanning niet erg hoog. PSV wordt al een overwinning, en dus een plek in de volgende ronde, toegedicht. PSV-coach Philip Cocu rekent zich daarentegen nog niet rijk: ‘Het is een lastige tegenstander’.

Cocu voegt daar wel snel aan toe: ‘We zijn hier om ons te plaatsen voor de volgende ronde. Niets meer en niets minder’. De opdracht lijkt duidelijk te zijn voor de manschappen van trainer Cocu. Na het teleurstellende optreden afgelopen jaar (uitgeschakeld in de groepsfase van de Europa League), aast de ploeg op eerherstel. PSV verdedigt een voorsprong van 1-0.

Diezelfde 1-0 voorsprong kwam vorige week met veel pijn en moeite tot stand. St. Pölten ging met elf man achterin staan, en loerde op de counter. PSV had erg veel moeite met de door de Oostenrijkers gekozen speelstijl. ‘We moeten niet zo slordig zijn als we de bal hebben, dan speel je ze in de kaart’, aldus de coach van PSV.

Middenvelder Adam Maher deelt de mening van zijn trainer: ‘We moeten ons positiespel flink verbeteren ten opzichte van vorige week. Ik denk dat we dan met grote cijfers kunnen winnen hier’. Maher lijkt weer een beetje de oude te worden bij PSV, de in potentie Oranje-international is zeker van een basisplaats. Het talent kende een teleurstellend seizoen, en aast op revanche: ‘Ik voel me fit en fris, dat is goed. Ik heb een goede vakantie gehad, rust genomen en ben vrij in mijn hoofd. De bijzaken heb ik opzij gezet. Ik wil een belangrijke rol spelen voor het team, dit jaar moet mijn doorbraak worden.’

Cocu hoopt dat St. Pölten, gedwongen door de 1-0 achterstand, voor een aanvallende speelstijl kiest. ‘Zij moeten toch iets ondernemen, wellicht krijgen wij dan meer ruimte. Al verwacht ik niet dat ze in een keer een andere tactiek gaan toepassen. We moeten van eigen kracht uitgaan.’

Met een selectie aangevuld met de teruggekeerde WK-gangers (Georginio Wijnaldum, Memphis Depay en Santiago Arias), gaat Cocu de ploeg uit Oostenrijk bestrijden. ‘Het zijn spelers die wat extra’s brengen. Het is niet voor niets dat ze op het WK gespeeld hebben met Oranje en Colombia. Of ze ook in de basis gaan starten zien jullie morgen wel’, aldus de geheimzinnige coach van de Eindhovenaren. (Foto: Steindy)

Praat Mee!