Clasie: ‘Focus volledig op competitiestart’

Na afloop van het WK zag Jordy Clasie dat er een enorme leegloop gaande was bij Feyenoord, tevens werd Feyenoord uitgeschakeld in de Champions League. Dit alles lijkt reden genoeg voor Clasie om aan te sturen op een vertrek bij de Rotterdammers, hier moet het toptalent echter niets van weten. 

‘Geloof me, ik ben met mijn hoofd alleen maar bij de start van de competitie. Wat er hier en daar ook allemaal wordt geschreven en geroepen. De afgelopen twee seizoenen gingen wij onderuit bij ADO Den Haag. Dat mag niet gebeuren. Daar ligt mijn volledige focus’, aldus de spelverdeler tegenover het AD.

Internationaal wou de WK-ganger graag een volgende stap met Feyenoord zetten, echter spatte die droom heel snel uiteen. Feyenoord werd in de voorronde van de Champions League uitgeschakeld door Besiktas, en moet zich gaan opmaken voor de laatste voorronde van de Europa League. Clasie houdt, ondanks de uitschakeling, vertrouwen in het aankomende seizoen: ‘We moeten ons vasthouden aan de snelle vooruitgang die wij voetballend doormaken. De trainer is net begonnen en de selectie is veranderd. We krijgen van de trainer veel vrijheid om op het middenveld van positie te wisselen, net zoals de buitenspelers dat kunnen doen. Het heeft misschien tijd nodig, maar een topclub heeft nu eenmaal nooit de tijd. De start tegen ADO is gewoon heel belangrijk. Een goed resultaat kan ons flink verder helpen.’

 

Praat Mee!