Butt: ‘Van Gaal heeft dezelfde Aura als Feguson, hij is de baas’

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen verloopt alles naar wens voor oud-bondscoach Louis van Gaal. Manchester United speelde vijf oefenwedstrijden, en won ze allemaal. De pers is lyrisch over de coach, en iedereen binnen United schaart zich achter de werkwijze van de nieuwe trainer. Ook voormalig United-middenvelder Nicky Butt is lyrisch over Van Gaal.

‘Ik ben erg positief. Hij is totaal in controle. Hij heeft een aura over hem. Als hij aanwezig is, weet je wie de baas is. En ik denk dat dat heel belangrijk is. We hebben dat veel jaren gehad met Sir Alex en ik denk dat we het nu weer hebben met Van Gaal. Alle spelers kijken naar hem als de leider en dat is hoe het moet zijn’, aldus Butt over United-coach Van Gaal.

De middenvelder van weleer kijkt vol vertrouwen uit naar het nieuwe seizoen: ‘De nieuwe manager is verantwoordelijk en we zijn nog steeds ongeslagen. Nu zijn we op zoek naar een goede start van het seizoen. Iedereen verwacht dat Manchester United zal strijden om de titel. Vorig seizoen eindigden we heel erg laag. Maar tijdens het begin van het seizoen heeft iedereen weer hoge verwachtingen. Ik heb dat ook.’

Praat Mee!