Van Dijk met Celtic tóch op drempel CL na loting

Potentieel Oranje-international Virgil van Dijk staat met zijn Celtic op de drempel van het hoofdtoernooi van de Champions League. De ploeg uit Schotland verloor weliswaar twee keer van Legia Warschau, maar ging vrijdag toch in de koker.

Legia was in eigen land al te sterk voor Celtic met 4-1 en won woensdagavond ook in Schotland met 0-2. De Polen maakten echter een kapitale blunder, die ervoor zorgde dat ze vrijdag alsnog uit de voorronde van de Champions League werden gewipt door de UEFA. Vier minuten voor tijd, bij de 0-2 tussenstand, werd namelijk verdediger Bartosz Bereszynski het veld in gebracht, en dat mocht niet. Bereszynski had nog een schorsing open staan en was dus niet speelgerechtigd, waardoor Legia vrijdag uit het toernooi werd genomen.

Champions League-loting

En dus verdween Celtic vrijdag in de beruchte balletjes voor de loting van de vierde kwalificiatieronde van het miljoenenbal. Daarin troffen de Schotten het op papier verslaanbare NK Maribor uit Slovenië. Overigens lootte Besiktas, dat woensdag veel te sterk was voor Feyenoord, niet erg gelukkig. De Turken moeten zich door middel van een tweeluik met Arsenal plaatsen voor de Champions League.

De volledige loting:

Praat Mee!