Update | Eto’o geeft uiterlijk woensdag uitsluitsel

WK-ganger Samuel Eto’o is volgens verscheidende media dichtbij een overstap naar de ploeg van Oranje-internationals Daley Blind, Joël Veltman en Jasper Cillessen. Eto’o zou in Parijs gesproken hebben met Marc Overmars (technisch directeur Ajax) over de overstap van de Kameroener naar Ajax.

De geruchtenfabriek produceert veel onzinnige en de meest ongeloofwaardige verhalen. Dit leek bij het geval ‘Eto’o naar Ajax’ ook het geval. Echter kopte The Sun: ‘Eto’o will go Dutch!’. Daaropvolgend bevestigde Ajax-clubwatcher Mike Verweij dit bericht: ‘Ajax maakt serieus werk van Samuel Eto’o. Alle details vandaag in de Telegraaf’, aldus de journalist op zijn Twitter-account.

Overmars bevestigt de gesprekken met de Kameroens-International ook: ‘Dat klopt. Samuel kwam enorm gretig op me over. Hij is fit en heeft een grote drive om te presteren’. De td heeft Eto’o meteen uitgenodigd voor het duel tussen Ajax en Vitesse.

Ajax heeft, om de centrumspits te overtuigen, de hulp ingeroepen van oud-international Frank Rijkaard, en bondscoach Guus Hiddink. De twee hebben een goed woordje gedaan voor Ajax, de heren zouden de overstap een goed idee vinden. De man uit Kameroen neemt het aanbod van Ajax in beraad, en geeft naar verluid binnen enkele dagen uitsluitsel. (Foto: mustapha_ennaimi)

Update | 10-8, 11:46

The Mirror meldt dat Samuel Eto’o naar de ArenA komt om Ajax-Vitesse bij te wonen. De topspits zou naar verluid na afloop van de wedstrijd aangeven aan technisch directeur Marc Overmars of hij het aanbod van de Amsterdammers accepteert. De man uit Kameroen kan volgens de Engelse krant 35.000 pond per week gaan verdienen bij Ajax. Dit staat gelijk aan ongeveer 44.000 euro. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

 Update | 10-8, 18:35

De Boer geeft aan geen goede inschatting te kunnen maken van de kansen op de komst van de sterspeler uit Kameroen, echter houdt de succescoach hoop: ‘ Ik weet alleen dat hij graag in de Champions League wil voetballen. Van Marc hoorde ik dat het een positief gesprek was’. Als speler van FC Barcelona heeft de coach van de Amsterdammers Eto’o nog getroffen: ‘Hij speelde me door mijn benen en ik zag hem niet meer terug. Ja, volgens mij scoorde hij toen.’

Update | 10-8, 19:39 

Lasse Schöne geeft tegenover Fox Sport aan dat hij hoopt op de komst van de 33-jarig routinier. ‘Zo oud is hij nou ook weer niet. Hij is nog niet over de top’. De middenvelder annex aanvaller lijkt ervan uit te gaan dat de topspits aanwezig was in de ArenA: ‘Ik denk wel dat hij zich prima heeft vermaakt. Ik denk wel dat het een leuke wedstrijd was om naar te kijken. Het ging heen en weer en veel kansen.’

Update | 11-8, 10:15

De Telegraaf meldt dat de oud-spits van Chelsea uiterlijk woensdag uitsluitsel geeft over zijn keuze. De krant schat de kans op de komst van de Kameroener nog steeds ‘Fifty/Fifty. Eerder gingen de geruchten dat Eto’o zijn contract vandaag (maandag) al zal tekenen. Deze speculaties lijken dus de prullenmand in te kunnen.

Praat Mee!