Update | Stekelenburg poserend met Monaco shirt

Maarten Stekelenburg verkast naar de Franse competitie. Dat heeft de zaakwaarnemer van de 31-jarige doelman aan het Algemeen Dagblad bevestigd. De keeper belandde vorig jaar op een dood spoor bij Fulham FC en gaat zijn geluk opzoeken bij het steenrijke AS Monaco.

De 54-voudig Nederlands international zou een contract met een zogeheten huurconstructie hebben ondertekend, waarbij hij een jaar zal worden verhuurd met een optie tot koop. Zowel Fulham als de Franse topclub hebben nog niets officieel bevestigd.

Steek verdedigde in 2010 nog het doel van Oranje op het succesvolle WK, maar kon bij zijn vorige werkgever AS Roma niet overtuigen. Met een vertrek naar Engeland hoopte de oud-Ajacied een nieuw leven in zijn carrière te blazen, maar ook daar was de concurrentie te groot.

Bij AS Monaco zal Stekelenburg de concurrentie met Danijel Subasic aan moeten gaan. Hij zal sowieso gaan spelen met onder meer Radamel Falcao en João Moutinho. Enkele maanden geleden werd Stekel nog in verband gebracht met ADO Den Haag. Dan zou hij met Mike van Duinen en Kevin Jansen op het veld hebben gestaan. Klein verschilletje.

Update | 18:40 uur

‘Ik ben superblij met deze overgang’,  reageert Stekelenburg op de site van SportPromotion, het management van de keeper. ‘De afgelopen twee seizoenen waren niet mijn beste. Daar moet ik ook eerlijk in zijn. De Ligue 1 is een mooie competitie en AS Monaco doet ook mee aan de Champions League. Dat is geweldig om mee te maken.’

Update | 13:42 uur

Stekelenburg is blij met de overgang naar AS Monaco. De keeper berichtte zondagmiddag op twitter een foto van zichzelf mét Monaco shirt. ‘happy with my new club’, was de tekst die erbij stond. De nieuwe aanwinst van Monaco zal, zo te zien op de foto, met rugnummer 16 gaan spelen. (Foto: Twitter)Steek tweet

 

 

Praat Mee!