Elia: ‘Terugkomen bij Oranje’

Eljero Elia lijkt na een aantal magere jaren volledig uit beeld bij Oranje. De man die voor het laatst in 2012 voor Oranje uitkwam wil zich echter weer ‘in de picture’ spelen. De vleugelaanvaller wil de sterren van de hemel spelen bij Werder Bremen. De vleugelaanvaller heeft de nationale ploeg nog lang niet uit zijn hoofd gezet. 

‘Ik wil gevaarlijk zijn, veel doelpunten maken en heel belangrijk zijn voor het team. Daarnaast wil ik mijzelf in de picture spelen en terugkomen bij het Nederlands elftal. Dat is mijn persoonlijke doel dit seizoen. Als ik in vorm ben en een belangrijke factor voor Werder Bremen zal zijn, hoop ik voor Oranje uit te mogen komen’, aldus Elia tegenover Helden Online.

De aanvaller van Werder Bremen voelt zich sterk en fit: ‘In de laatste maanden van het vorige seizoen voelde ik dat het lekker ging en die lijn wil ik nu doortrekken. Conditioneel ben ik sterk, ik loop gemiddeld zo’n dertien kilometer per wedstrijd”, aldus de vleugelaanvaller, die vindt dat hij niet alleen voetballend maar ook als mens volwassener is geworden: “Ik merk wel dat ik stappen maak als voetballer, zowel binnen als buiten het veld. Ik praat veel met de jonge jongens, vertel ze wat ik heb gezien en wat ik heb meegemaakt zodat zij hun focus houden, en niet afdwalen.’

‘Ik vind het mooi om spelers te helpen. Ik ben een volwassener voetballer geworden, maar ook een volwassener persoon. Ik merk dat ik vooral op dat gebied stappen maak’, maakt Elia zijn verhaal compleet. (Foto: Sorodorin)

Praat Mee!