Real Madrid sleept eenvoudig Europese Super Cup binnen

In de Super Cup dinsdagavond kon óf Real Madrid aan zijn verwachtingen voldoen, óf Sevilla verrassen. De Sevillianen kwamen aardig mee. Toch toonde Madrid meermaals zijn klasse en won het gemakkelijk van hun landgenoten. Onder leiding van Cristiano Ronaldo haalde Real Madrid zijn eerste prijs van het seizoen binnen. 

Real Madrid begon de wedstrijd met een ijzersterke basiself. Inclusief aankopen James Rodriquez en Toni Kroos begon de Champions League winnaar aardig. Het creëerden enkele kansjes, hoewel het niet écht gevaarlijk werd. De Madrilenen werden langzamerhand slordiger waardoor Sevilla kón profiteren. Dit verzuimde zij echter om de zelfde reden: slordigheid.

In de dertigste minuut toonde Real Madrid dan zijn klasse. Een prachtige counter maakte verandering in de stand. Een voorzet van Gareth Bale op Cristiano Ronaldo was op maat. De Portugees twijfelde niet en schoof de bal met zijn rechter voet binnen: 1-0. Sevilla leek niet erg te schrikken van de opgelopen achterstand. De mannen van Unai Emery werden enkele keren gevaarlijk, maar Casillas hield het doel schoon.

In het tweede bedrijf begonnen de Madrilenen in een hoog tempo, wat resulteerde in een snelle goal. Weer was het Ronaldo die scoorde. Vanaf de rand van het zestienmetergebied schoot hij verwoestend raak. Beto, de keeper van Sevilla, kon enkel en alleen de bal nakijken: 2-0.

Sevilla had geen schijn van kans tegen het sterrenelftal van Ancelotti. De combinaties van de Madrid werden alsmaar beter met een aantal kansen als resultaat. Tot goals leidde het echter niet. Real Madrid wist dat de winst allang binnen was en speelde de wedstrijd keurig uit. 2-0 is de verdiende eindstand. Real Madrid heeft de eerste prijs van het seizoen alweer binnen!

Voorbeschouwing:

Vanavond zal de eerste internationale prijs van het seizoen worden uitgereikt. Met Real Madrid (Champions League winnaar 2013/2014) en Sevilla (Europa League winnaar 2013/2014) is een Spaanse winnaar van de Super Cup gegarandeerd. Hoewel de Madrilenen op papier een kwalitatief sterker team hebben, zullen de rood-witte Sevillianen er alles aan proberen te doen de beker binnen te halen, in het kleine stadion van Cardiff City.

Real Madrid staat er om bekend niet zuinig te zijn met de centen. Ook deze zomer hebben is met miljoenen gesmeten om de selectie te versterken. WK-topper James Rodriquez werd voor  tachtig (!) miljoen euro gehaald. Toni Kroos verliet Bayern München voor vijfentwintig miljoen euro. Met Keylor Navas haalde de Madrilenen een ervaren keeper bij de selectie, voor een ‘bescheiden’ tien miljoen. (Foto: Jon Candy)

Scoreverloop:

’30  1-0 Cristiano Ronaldo

’48 2-0 Cristiano Ronaldo

Opstellingen:

Opstelling Real Madrid: Casillas; Carvajal, Ramos, Pepe, Coentrão; Kroos, Modric, James Rodríguez; Bale, Benzema, Ronaldo.

Opstelling Sevilla: Beto; Coke, Fazio, Pareja, Navarro; Krychowiak, Carriço; Vidal, Suárez, Vitolo; Bacca.

Bijzonderheden:

– ’83 Wildvreemde man rent het veld op en omhelst de geblesseerde Ronaldo. Merkwaardig moment! Helaas buiten beeld gelaten door de UEFA.

– ’89 En daar is de volgende vreemde op het veld. Deze man, met Palestijnse vlag, wordt iets sneller het veld afgevoerd. Één keer is genoeg!

———————————————————————————————————————————————————————————————–

– Cristiano Ronaldo is weer wedstrijdfit. De sterspeler van Madrid sukkelde al maanden met blessures maar niks staat hem nu nog in de weg om mee te strijden om de Super Cup.

– De Super Cup werd door Nederlands ‘uitgevonden’, in 1972. Ajax (destijds Europa Cup l winnaar) en Glasgow Rangers (Europa Cup ll winnaar) speelde de eerste editie. Ajax won, toen nog over twee wedstrijden, met 6-3.

– De wedstrijd wordt gespeeld in het stadion van Cardiff. Met 28.000 plaatsen een relatief klein stadion. De keuze voor het stadion is echter te verklaren. De EUFA besloot vorig jaar om ook de kleinere stadia deze wedstrijd te gunnen.

– Gareth Bale, de man van honderd miljoen, speelt met zijn Real Madrid vanavond in het stadion van Cardiff City, in Wales. Cardiff is de geboortestad van de Welshman. Een speciale avond dus, voor hem.

Video’s:

Er zijn nog geen video’s beschikbaar.

Praat mee:

[AIGetTwitterFeeds ai_username=’Onze11nl’ ai_numberoftweets=’7′ ai_tweet_title=’Twitter-feed van Onze11′]

 

Praat Mee!