Update | Rekik op huurbasis naar PSV

Karim Rekik staat op het punt om opnieuw een jaar verhuurd te worden aan PSV. Volgens Voetbal International heeft de 19-jarige verdediger van Manchester City toestemming gekregen om af te reizen naar Eindhoven, waar hij een éénjarig huurcontract gaat ondertekenen.

De jeugdexponent van Feyenoord verliet Varkenoord in 2011 voor een avontuur in Manchester. Rekik maakte zijn debuut voor the Citizens, maar kon niet op veel speeltijd rekenen. Daarop besloot Manchester City hem vorig jaar in Eindhoven te stallen. Rekik vormde samen met Jeffrey Bruma het centrale verdedigingsduo van de Eindhovenaren en kwam in de competitie 25 maal in actie voor PSV.

De Hagenaar keerde na afloop van het seizoen terug bij City en reisde met zijn werkgever af naar de Verenigde Staten voor een trainingskamp. Rekik kreeg de kans om zich te bewijzen, maar heeft te horen gekregen dat hij niet op speelminuten hoeft te rekenen. Nadat de tweevoudig kampioen van Engeland Mangala heeft vastgelegd werd groen licht gegeven voor een nieuwe verhuurperiode. De verwachting is dat de deal snel wereldkundig gemaakt zal worden door beide clubs.

Update | 11.47 uur

De kogel is door de kerk. Ook dit seizoen speelt Karim Rekik op huurbasis voor PSV. Volgens de NOS huren de Eindhovenaren Rekik opnieuw voor één seizoen van Manchester City.

Praat Mee!