Rode Duivel verkiest Anderlecht boven PSV

PSV zat lang achter hem aan, maar uiteindelijk heeft Steven Defour de keuze op Anderlecht laten vallen. Volgens Het Laatste Nieuws tekent de Belg een contract voor vijf seizoenen, dat hij later vanavond zal ondertekenen.

De recordkampioen van België leek in eerste instantie niet de beste papieren te hebben. PSV kwam er echter niet uit met FC Porto en hikte aan tegen de hoge transfersom voor de WK-ganger. Anderlecht was een stuk daadkrachtiger en wist binnen één dag overeenstemming te bereiken met FC Porto over een transfersom. Volgens het AD betaalt Anderlecht een bedrag tussen de 5 á 6 miljoen euro voor de middenvelder.

Anderlecht is er uiteindelijk in geslaagd Defour vast te leggen dankzij Luciano D’Onofrio, aldus Het Nieuwsblad. De beste man is goed bevriend met paars-wit en bezit tien procent van de transferrechten van Defour. Waarschijnlijk is D’Onofrio erin geslaagd Doyen Sports Group, dat 33 procent van de transferrechten bezit, te overtuigen om de aandelen van Defour aan te houden en nog niet te verkopen, hetgeen hij zelf ook heeft gedaan. Zodoende heeft Anderlecht alleen de resterende 57 procent aan FC Porto hoeven betalen.

Praat Mee!