‘HSV wil voor Van Dijk gaan’

De Hamburger Sport Verein, beter bekend als HSV, is na het dramatisch verlopen vorig seizoen op zoek naar versterkingen. Met name de achterhoede van de Duitsers was vorig seizoen kwetsbaar en dus zoekt de ploeg van Rafael van der Vaart een goede mandekker.

In die zoektocht klopte HSV al aan bij Ajacied Niklas Moisander, maar volgens de Scottish Express richt de gevallen Duitse topclub zijn pijlen nu op een andere speler met roots in de Eredivisie; Virgil van Dijk.

Van Dijk stapte vorig seizoen over van FC Groningen naar het Schotse Celtic en kende een uitstekend jaar in Glasgow. Van Dijk speelde sterk in de Champions League en geluiden gingen op dat de verdediger een uitverkiezing voor Oranje had verdiend. Die kwam er niet, maar de prijs voor beste speler van het jaar wél. De 23-jarige verdediger zou zo’n 12 miljoen euro in het laatje van de Schotse topclub moeten brengen.

Oranje

Of Van Dijk in de plannen van de nieuwe bondscoach Guus Hiddink voor komt, zal later in augustus bekend worden. Oranje oefent begin september voor het eerst onder de teruggekeerde keuzeheer en dan zal veel duidelijk worden over de koers die het Nederlands elftal in zal gaan zetten.

Praat Mee!