Van Buyten hangt voetbalschoenen aan de wilgen

Daniël van Buyten stopt per direct met voetballen, dat meldt Het Laatste Nieuws aan het begin van de middag. Ondanks gesprekken met Anderlecht-directeur Herman van Holsbeeck heeft de mandekker besloten zijn profcarrière te beëindigen en meer tijd met zijn familie door te gaan brengen.

Maandag praatte Van Buyten nog uren met Van Holsbeeck en leek een samenwerking met Anderlecht in de maak. ‘Big Dan’ vroeg van Holsbeeck om wat bedenktijd en probeerde de manager van Anderlecht nog te bellen. “Daniël heeft me proberen te bellen, maar mijn gsm heeft een hele tijd afgestaan door de transfer van Defour”, vertelt Van Holsbeeck. Vandaag lukte het Van Buyten wel om de bestuurder van paars-wit te pakken te krijgen en deelde hij mee per direct te stoppen.

Zodoende komt er een einde aan een imposante loopbaan van de Rode Duivel. In Brazilië was Van Buyten nog een belangrijke pion in de selectie van bondscoach Marc Wilmots. Hij vormde samen met Vincent Kompany een sterk duo en oogde erg fit. Naar verluidt wil de Belg echter meer tijd vrijmaken voor zijn gezin en zijn vader, die vijf jaar geleden een beroerte kreeg.

Van Buyten kent een rijk palmares, waar onder andere de Champions League op prijkt. Hij won ‘de Cup met de Grote Oren’ in dienst van Bayern München, waarmee hij ook viermaal kampioen van Duitsland werd. Verder won de centrale verdediger vier bekers, een ligabeker, de Supercup, de Europese Supercup en het WK voor clubs. Daarvoor kwam Van Buyten uit voor Charleroi, waar hij zijn debuut maakte, Standard Luik, Olympique Marseille, Manchester City en Hamburger SV.

Zijn laatste wedstrijd dateert van 5 juli 2014, toen hij met België werd uitgeschakeld in de kwartfinale tegen latere vice-wereldkampioen Argentinië. Hij kwam uiteindelijk 84 keer in actie voor de Belgische nationale ploeg, waarin hij tien keer doeltreffend was.

(Foto: Youtube)

Praat Mee!