Straf Suárez blijft staan, trainen mag wel

De beroepszaak die Luis Suárez bij het Internationaal Sporttribunaal CAS heeft aangespannen, heeft niet geleid tot strafvermindering. El Pistolero blijft geschorst tot en met het einde van oktober. Wel mag de Uruguayaan vanaf heden meetrainen bij zijn nieuwe club (FC Barcelona) en zou hij ook oefenduels voor de Catalanen en zijn land mogen spelen.

Luis Suárez kreeg de zware straf opgelegd door de FIFA, nadat de 27-jarige spits over de scheef ging tijdens het WK-duel met Italië. Suárez beet in de tweede helft in de schouder van Giorgio Chiellini. Het incident werd tijdens de wedstrijd niet waargenomen door de scheidsrechter, waarop de FIFA een vooronderzoek startte naar de beste speler van de Engelse competitie van vorig seizoen. De FIFA legde een megaschorsing op van vier maanden, waarbinnen de oud-Ajacied zich niet mocht bezighouden met voetbalgerelateerde activiteiten.

FC Barcelona en Suárez hoopten via het CAS op strafvermindering of zelfs vrijspraak, maar dat zat er niet in. Wel heeft het CAS de straf dus enigszins verlicht, aangezien Suárez zich weer op het trainingsveld mag begeven en tevens in onofficiële wedstrijden weer in actie mag komen. Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer de spits zijn rentree kan maken. De schorsing ging in op 25 juni en dus zou de schorsing op 26 oktober af moeten lopen. FC Barcelona speelt op zaterdag 25 oktober of op zondag 26 oktober tegen Real Madrid. Wanneer de Spaanse voetbalbond besluit deze wedstrijd op 25 oktober in te plannen zal Suárez nog niet speelgerechtigd zijn. (Foto: Jimmy Baikovicius)

Praat Mee!