Ambitieuze Huntelaar gaat voor WK 2018: ‘Waarom niet?’

Klaas-Jan Huntelaar moet, net als Arjen Robben, nog even niet denken aan stoppen bij het Nederlands elftal. Hoewel veel internationals onlangs besloten een punt achter hun interlandcarrière te zetten, is de 31-jarige aanvaller nog ambitieus.

‘Of ik de nieuwe Miroslav Klose word? Waarom niet!’, vertelt The Hunt aan OnsOranje. De 36-jarige Duitse spits Klose speelde het WK in Brazilië, scoorde, en werd zodoende WK-topscorer aller tijden.  ‘Ik ben onlangs 31 geworden. Ik wil zeker nog een paar jaar spelen, misschien zelfs tot mijn 36e.’ Onder andere Daniël van Buyten, Eric Abidal, Philipp Lahm en Franck Ribéry stelde zich onlangs niet langer beschikbaar voor hun nationale team.

‘Misschien kan ik zelfs met Oranje naar het EK 2016 of zelfs het WK in 2018. Als ik bij Schalke goed presteer, ziet ook de nieuwe bondscoach (Guus Hiddink, red.) dat’, gaat Huntelaar verder. De 65-voudig international vertelt echter aan Bild Zeitung dat zijn toekomst bij zijn huidige club Schalke, niet helemaal zeker is. ‘Ik weet niet hoe de planning van de club eruitziet. Ik voel me hier in elk gevoel super goed en ben geen moment bezig met een transfer.’

Het contract van de Ex-Ajacied loopt in 2015 af. Behalve een paar vage geruchten is er nog geen sprake van serieuze belangstelling. ‘Tot nu toe heeft Schalke nog niet met mijn zaakwaarnemer gesproken’, reageert Huntelaar dan ook.

Praat Mee!