Schurk Brandao breekt ruggenwervel Van der Wiel

Gregory van der Wiel zal de komende tijd niet in actie komen voor zijn club PSG. De international liep dit weekend een nare rugblessure op na een charge van beroepscrimineel Brandao van het Franse Bastia.

Brandao kwam met zijn knie in op de rug van Van der Wiel, die daarbij – net als Neymar tijdens het WK – een gebroken ruggenwervel opliep, zo weet de NOS. Van der Wiel had met een panklare assist daarvoor nog wel Lucas Moura in staat gesteld de 1-0 aan te tekenen in het duel dat uiteindelijk met 2-0 gewonnen zou worden door de landskampioen van Frankrijk.

Kopstoot Brandao

Van der Wiel is niet de enige speler die trainer Laurent Blanc voorlopig zal moeten missen door een actie van de Braziliaan Brandao. Ook Thiago Motta staat voorlopig aan de kant met een gebroken neus. Die liep Motta op nadat Brandao de aanvoerder van PSG opwachtte in de spelerstunnel en hem een onvervalste kopstoot uitdeelde. Blanc zei na de wedstrijd dat ze ‘Brandao voor het leven zouden moeten schorsen’, vanwege zijn actie. Tot overmaat van ramp raakte ook sterspeler Zlatan Ibrahimovic geblesseerd bij de Parijzenaren.

Bekijk hieronder de kopstoot van Brandao en het gevolg daarvan…:

[hdvideo id=508]

Praat Mee!