Mourinho gaat voor Courtois onder de lat

José Mourinho lijkt maandagavond tijdens de Premier League-wedstrijd tussen Burnley en Chelsea te kiezen voor Thibaut Courtois onder de lat bij de Londenaren. De 22-jarige Belgische goalie zou de concurrentiestrijd van Petr Cech (32) hebben gewonnen.

Courtois werd in 2011 al overgenomen door Chelsea van Genk, maar tot een optreden in het eerste van Chelsea kwam het nog niet voor de bovengemiddeld getalenteerde Belgische doelman. De goalie vertrok drie seizoenen op rij op huurbasis naar Atletico Madrid waarmee de Belgische doelman vorig jaar definitief doorbrak.

Zo won Atletico vorig seizoen met Courtois tussen de palen het landskampioen en bijna de Champions League. Een kopbal in de blessuretijd van Sergio Ramos verpestte dat laatste feestje, maar de ster van Courtois was definitief rijzende. Op het WK verkoos de Belgische bondscoach Marc Wilmots Courtois ook boven Simon Mignolet. De Rode Duivels strandden in Brazilië in de kwartfinale tegen Argentinië.

Concurrentiestrijd Cech

En dus keerde Courtois deze zomer als grote meneer terug bij Chelsea om de concurrentiestrijd aan te gaan met good old Petr Cech. Manager Mourinho liet weten nog geen definitieve beslissing te hebben gemaakt, maar alle signalen wijzen op Courtois op het doel tegen Burnley. Zodoende zou de keeper drie jaar na zijn overstap naar Chelsea eindelijk debuteren in de Premier League. De wedstrijd wordt om 22:00 uur Nederlandse tijd aangevangen. (Foto: Carlos Delgado)

Praat Mee!