Martins Indi en Van Dijk stap dichterbij groepsfase CL

Bruno Martins Indi en Virgil van Dijk hebben met hun clubs goede zaken gedaan in de laatste voorronde van de Champions League. Martins Indi versloeg met zijn nieuwe werkgever FC Porto het Franse Lille (0-1), terwijl Virgil van Dijk met Celtic in Slovenië gelijkspeelde tegen Maribor (1-1).

WK-ganger Martins Indi vormde een centraal duo met Maicon en speelde een sterke wedstrijd. De voormalig speler van Feyenoord liet geen muisje door de verdediging en was zelf erg tevreden met zijn spel, zo liet hij weten in gesprek met de NOS. “Het is natuurlijk een hoger niveau”, beaamde Martins Indi. “Maar ik ben in mijn mindset meer bezig met verdedigen en dat is gewoon hartstikke goed. Vandaag heb ik de nul gehouden en ik heb een aantal goede ballen richting de tweede fase gebracht. Natuurlijk is alles voor verbetering vatbaar, maar ik ben hartstikke tevreden.” Martins Indi was ook zichtbaar tevreden met het resultaat, maar merkte clichématig op dat er nog een wedstrijd gespeeld moet worden in Porto.

Celtic, dat in de derde voorronde van het miljoenenbal nog compleet ondersteboven werd gespeeld door Legia Warschau, scoorde een belangrijk uitdoelpunt bij Maribor en mag het volgende week op Celtic Park afmaken. De Schotten hadden eigenlijk een voorronde wedstrijd moeten spelen voor een plek in de groepsfase van de Europa League, maar werden alsnog toegelaten tot de laatste voorronde van de Champions League vanwege een administratieve blunder van Legia Warschau (geschorste speler viel in de slotfase in bij Legia). Van Dijk, die niet tot de voorselectie van het Nederlands elftal behoort, begon in de basis en was met een afstandsschot nog in de buurt van een doelpunt. (Foto: Instagram)

Praat Mee!