Penalty-faal Fretsj enorme hit op Youtube

De Braziliaanse spits Fred, in Nederland beter bekend als Fretsj, heeft zijn WK-vorm doorgetrokken bij zijn club Fluminense. De bonkige aanvaller ging faliekant de mist in bij het nemen van een strafschop en dat filmpje gaat nu de wereld rond.

Fred was tijdens en vlak na afloop van het WK in eigen land het mikpunt van de Braziliaanse hoon wegens zijn slechte prestaties op het eindtoernooi in het Zuid-Amerikaanse land. Het zorgde ervoor dat Fred zijn interland-kicksen in de wilgen hing, een beslissing waar ze in Brazilië niet rouwig om zullen zijn.

De aanvaller die in het vorige decennium furore maakte bij Olympique Lyon mocht namelijk onlangs voor zijn club Fluminense aanleggen vanaf elf meter na een overtreding in het strafschopgebied. Ook vanaf elf meter kreeg Fred de bal er niet in. De spits schoot de bal naast én over, tot grote hilariteit van het internet-publiek dat massaal naar het filmpje heeft gekeken en kijkt. Het Youtube-filmpje is ondertussen al 250.000 keer bekeken, een getal dat ongetwijfeld zal blijven groeien. (Foto: copa2014.gov.br)

[hdvideo id=511]

Praat Mee!