Prima uitgangspositie Feyenoord na remise in Kiev

Onder toeziend oog van minister Frans Timmermans heeft Feyenoord in Kiev de uitwedstrijd tegen Zorya Luhansk met een nuttig gelijkspel afgesloten. Het werd uiteindelijk 1-1, waardoor Feyenoord een goed uitzicht heeft op een Europees hoofdtoernooi.

Feyenoord begon prima aan de wedstrijd, zonder echt goed te spelen. Het had veelvuldig de bal, maar wist dit balbezit niet om te zetten in überhaupt doelpogingen, laat staan dat het gevaarlijk werd. De ploeg van Fred Rutten maakte veel onnodige overtredingen, wat leidde tot enkele gevaarlijke vrije trappen rond het strafschopgebied van Erwin Mulder. Sterker nog, Feyenoord kwam zelfs op achterstand. Bily schoot vanuit een indirecte vrije schop laag raak: 1-0.

Even leek Feyenoord de kluts kwijt. De Rotterdammers leden veel balverlies en zagen Zorya Luhansk aandringen. Een nieuwe vrije trap ging net naast en Mulder blies opgelucht de adem uit zijn opgebolde wangen. Hierna rechtte Feyenoord de rug. Het hield langer de bal in de ploeg, viel aan en kreeg wat kansjes. Zo schoot Tony Vilhena tegen een rug aan en kwam Boëtius een teenlengte tekort om de gelijkmaker binnen te werken. Die viel even later alsnog. Een goede voorzet van Luke Wilkshire kon door Mitchell Te Vrede als een echte spits, zoals men dat zegt, worden binnengewerkt: 1-1. Met die stand ging men rusten in Kiev.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. Feyenoord had meer de bal, maar werd nimmer echt gevaarlijk. Naarmate de tijd vorderde, werd Zorya Luhansk steeds gevaarlijker. Het zette de Rotterdammers meer onder druk en was feller. Dit resulteerde in enkele kansen, maar Mulder redde goed op een inzet van Segbefia en wist Jordy Clasie hierna met man en macht te voorkomen dat Khomchenovskiy de rebound binnenwerkte.
Feyenoord wisselde ene bracht Basacikoglu voor Boëtius en Vormer voor Clasie, die nog kampte met de naweeën van een hamstringblessure, maar dit veranderde weinig aan de verhoudingen.

Toch had alles had anders kunnen zijn, want Lex Immers kreeg dé kans om de Rotterdammers in veilige haven te brengen. Na een goede aanval kreeg hij de bal op een presenteerblaadje van Sven van Beek, maar de Hagenaar schoot van dichtbij huizenhoog over. Al moet gezegd worden dat hij flink gehinderd werd. Niet veel later kreeg ook Te Vrede kans om Feyenoord op 1-2 te zetten, echter was de spits niet daadkrachtig genoeg en liet hij de bal van zijn voet snoepen. Ook Vilhena was nog dichtbij, maar hij kopte net naast. Zo bleef het bij 1-1 en kan Feyenoord met een goed gevoel richting de return in de Kuip.

Scoreverloop:

27′. 1-0  Bily

38′. 1-1 Te Vrede

Opstellingen:

Opstelling Zorya Luhansk: Shevchenko, Pysko, Malyshev (45. Grytsay), Ignjatijevic, Bily, Chaykovskiy, Kamenyuka, Karavaev, Khomchenovskiy, Segbefia, Budkivskiy.

Opstelling Feyenoord: Mulder; Wilkshire (82. Karsdorp), van Beek, Mathijsen, Kongolo; Clasie (71. Vormer), Vilhena, Immers; Schaken, Te Vrede, Boëtius (62. Basacikoglu).

Bijzonderheden:

Praat mee:


Praat Mee!