Wijnaldum: ‘Zie wel waar het schip strandt’

Georginio Wijnaldum lijkt één van de spelers te zijn die de vruchten plukt van het uitstekend verlopen WK van Oranje in Brazilië. De PSV-middenvelder floreert in de Eredivisie, maar wil nog niet te ver vooruit kijken.

De aanvoerder van de Eindhovense equipe miste vorig seizoen een groot aantal wedstrijden wegens een slepende rugblessure. Toch nam toenmalig bondscoach Louis van Gaal Wijnaldum mee naar Brazilië, waar Wijnaldum allesbehalve slechts een bankzitter was. Ondertussen heeft Wijnaldum zijn ploeg in de Nederlandse Eredivisie aan de hand genomen en staan de Brabanders na drie speelrondes en een eclatante overwinning op Ajax bovenaan.

‘Ik geniet daardoor nu veel meer van het voetbal dan voorheen’, vertelt Wijnaldum dan ook in gesprek met NUSport. ‘Ik heb geen stappenplan voor mijn carrière, maar leef van wedstrijd tot wedstrijd en zie wel waar het schip strandt. En dit seizoen heb ik iedere wedstrijd nog genoten.’

Memphis Depay

Één van de redenen dat Wijnaldum zo kan genieten is de aanwezigheid van Eredivisie-topscorer Memphis Depay. Beide spelers verlengden onlangs hun contract bij PSV en spraken daar ook over met elkaar. ‘Memphis zei tegen me: “Jij lijkt me echt zo iemand die aan het einde van de rit gewoon weggaat”. Ja, hij was serieus. Memphis spreekt zoiets gewoon uit. Maar toen had ik al bijgetekend en hij nog niet. Dus dat antwoordde ik hem ook.’

Ondertussen heeft Depay wél bijgetekend en staan de Eindhovenaren fier bovenaan in de Eredivisie. ‘Als wij zouden blijven, dan maken we een serieuze kans op de titel, hield Memphis me al voor. Het is een must voor ons om kampioen te worden met PSV’, besluit Wijnaldum.

Praat Mee!