Simeone krijgt ‘Suareziaanse’ schorsing

VIDEO | Atletico-coach Diego Simeone zal de komende tijd zijn team niet kunnen coachen in de Primera Division. De flamboyante oefenmeester kreeg van de Spaanse bond een schorsing van liefst acht wedstrijden in verband met misdragingen tijdens de Supercup tegen Real Madrid.

Het wangedrag van de trainer begon met een tikje tegen het achterhoofd van de assistent-scheidsrechter toen de coach hem wilde aansporen om Juanfran sneller terug in het veld te laten komen. Daarop werd Simeone weggestuurd, waarna hij het publiek nog eens opjutte en een cynisch applausje over had voor de leiding. Ook dat wordt de Argentijn niet in dank afgenomen door de bond.

Daar hield het echter niet op. Simeone wordt ook verweten dat hij vanaf de tribune zijn ploeg nog steeds coachte, wat hem ook strafvermeerdering opleverde. De Spaanse bond kwam derhalve tot een strafmaat van acht wedstrijd, een straf die bijna valt te vergelijken met de straf die Luis Suarez kreeg wegens het bijten van Giorgio Chiellini tijdens het WK voetbal in Brazilië. De Uruguayaan moet daarvoor onder andere tien interlandwedstrijden brommen.

Praat Mee!