Lampard zwaait af als Engels international

Frank Lampard, 106-voudig Engels international, stelt zich niet langer beschikbaar voor the Three Lions. De 36-jarige middenvelder maakte dit eerder vandaag bekend.

“Het was een moeilijke beslissing, maar het is nu tijd dat de bondscoach de jeugd een kans geeft”, begint Lampard. “Ik wil iedereen bedanken met wie ik heb samengespeeld. Ik wens het team het allerbeste op weg naar het EK van 2016.” De aankondiging komt niet geheel onverwachts, daar de voormalig speler van Chelsea onlangs de overstap maakte naar het Amerikaanse New York City FC en daardoor niet meer op het hoogste niveau zal acteren. Omdat de competitie in de Verenigde Staten stil ligt, gaat de routinier tijdelijk spelen voor Manchester City, hetgeen tot verontwaardiging leidde onder de aanhang van Chelsea.

Lampard droeg het Engelse shirt voor de laatste keer tijdens het dramatisch verlopen WK in Brazilië. Lamps speelde zijn 106e en laatste interland in de groepswedstrijd met Costa Rica (0-0). In zijn interlandcarrière wist Lampard 28 keer doel te treffen voor zijn vaderland.

Praat Mee!