Bondscoach Zweden roept opvallenderwijs Ibrahimovic op

Het Zweedse nationale elftal speelt begin september twee interlands alweer in aanloop naar het EK 2016. Bondscoach Erik Hamrén maakte onlangs zijn 23-koppige selectie bekend, met één opvallende naam: Zlatan Ibrahimovic. Normaal gesproken is dat alles behalve opvallend, maar aangezien de aanvoerder van de Zweden nog herstellende is van een blessure is de keuze bijzonder te noemen. Hamrén verklaart.

‘Ik heb hem maandag gesproken en hij (Ibrahimovic, red) is positief over zijn herstel. Hij heeft de training al weer hervat en werkt nog aan zijn conditie. We zullen moeten zien of hij dit weekend kan spelen. Maar hij zal maandag naar Zweden komen en dan zullen we zien hoe het er voor staat. Hij is zeer gemotiveerd.’

De spits van Paris Saint-Germain staat nog aan de kant met een buikblessure, die hij in een competitiewedstrijd tegen SC Bastia opliep. ‘Ibra’ zal er alles aan proberen te doen om 4 september, wanneer Zweden de eerste interland tegen Estland speelt, weer op het veld te staan. Vier dagen later zal er tegen Oostenrijk ‘voor het echie’ worden gespeeld, in het kader van de EK-kwalificatie. (Foto: Football.ua)

Praat Mee!