Van Gaal zwaar onder vuur bij Man Utd: ‘Heb geduld’

VIDEO |  Oud-bondscoach is op zijn zachtst gezegd niet heel goed begonnen aan zijn klus als nieuwe manager van Manchester United. Ondanks een uitstekende voorbereiding wist Van Gaal nog niet te winnen met Man Utd en tot overmaat van ramp volgde dinsdagavond een blamage tegen MK Dons.

MK Dons, dat op het derde niveau van Engeland acteert, schakelde de equipe van Van Gaal namelijk gemakkelijk met liefst 4-0 uit in de Capital One Cup. Een flinke afgang voor de ploeg van onder andere Robin van Persie, weet ook Van Gaal. ‘We maakten fouten op de verkeerde momenten’, geeft de oefenmeester aan op de site van zijn club. ‘Grote fouten die leidden tot doelpunten. Als je zulke fouten maakt, geef je de wedstrijd weg.’

De trainer hoopt dat hij van de fans en het bestuur het vertrouwen krijgt te werken aan zijn team. ‘We zijn een team aan het opbouwen en dat lukt niet in een maand, misschien zelfs niet in een jaar. Ik hoop dat ze vertrouwen houden, want het zijn fantastische fans die de club altijd steunen en ik wil ze dolgraag overwinningen geven’, aldus Van Gaal.

Bekijk de samenvatting van MK Dons tegen Manchester United:

Praat Mee!