Eto’o zet punt achter indrukwekkende interlandcarrière

‘Pfff, alweer nieuws over die Samuel Eto’o?’, zullen jullie trouwe lezers van Onze11 wel denken. Dit keer gaat het echter niet over zijn clubtoekomst, maar over zijn internationale carrière. Eto’o zet namelijk per direct een punt achter zijn interlandloopbaan. Dat bevestigde hij woensdagavond via zijn Twitteraccount. ‘Ik wil jullie graag mededelen dat ik mijn interlandcarrière stop. Iedereen uit Afrika, en al mijn fans, heel erg bedankt voor jullie steun.’

Van een indrukwekkende loopbaan mag wel worden gesproken. Eto’o debuteerde op zijn 16e voor het nationale elftal van Kameroen. Een jaar later was hij op het WK in 1998, de jongste deelnemer. Dat het jochie talent had, zag iedereen destijds al. De aanvaller kwam dan ook tot 118 interlands, waarin hij 56 keer scoorde. Daarnaast pakte hij keurig zijn prijzen mee.

Op het WK van 1998, 2002, 2010 en 2014 was Eto’o actief. De ex-spits van onder meer Barcelona, Chelsea en Internazionale veroverde in 2000 de gouden medaille op de Olympische Spelen en won in 2000 én 2002 de Afrika Cup met Kameroen. Het WK in Brazilië, dat deze zomer werd gespeeld, was iets minder succesvol: Kameroen verloor alle drie de groepswedstrijden en mocht gelijk weer naar huis.

Eto’o is niet de eerste (grote naam) die deze zomer een streep onder zijn carrière zet. Onder andere Daniël van Buyten, Eric Abidal, Philipp Lahm, Franck Ribéry en Frank Lampard besloten zich onlangs niet langer beschikbaar te stellen voor hun nationale team. Dit, tot tegenstelling van Klaas-Jan Huntelaar en Arjen Robben. De Nederlandse topspelers lieten onlangs beide weten nog niet klaar te zijn met het Nederlands elftal.

Praat Mee!