Fer: ‘Had WK-finale kunnen spelen’

Leroy Fer was tijdens het afgelopen WK in Brazilië belangrijk voor Nederland. De lange middenvelder brak de ban in de poulewedstrijd tegen Chili, maar raakte daarna geblesseerd. Toch had Fer nog in actie kunnen komen.

Een licht scheurtje in de hamstring van Fer zette hem tijdens het WK buitenspel, maar toch verliet hij de groep niet. Fer hoopte in een eventuele WK-finale nog te kunnen spelen, zo zegt hij tegen Helden Online. ‘We hadden afgesproken dat ik het nog zou proberen als we de finale hadden gehaald. Maar toen we de halve finale verloren, besloten we geen risico meer te nemen’, aldus de nieuwbakken speler van QPR.

Ondanks dat Oranje strandde in de halve finale na strafschoppen tegen Argentinië, kijkt Fer tevreden terug op het eindtoernooi in Brazilië. ‘Het wereldkampioenschap is wel de mooiste ervaring uit mijn loopbaan tot nu toe. We hebben zo genoten met z’n allen, er was zo’n grote teamspirit’, vertelt Fer. ‘Ik heb in Brazilië geleerd dat je als team elkaar altijd moet blijven steunen, in goede en in slechte momenten. Want wees eerlijk, had iemand iets verwacht van een groep met zoveel spelers die hun eerste grote toernooi speelden?’

Praat Mee!