Hiddink: ‘Kijken hoe Afellay ervoor staat’

Bondscoach Guus Hiddink heeft Ibrahim Afellay opgenomen in de selectie voor de oefenwedstrijd tegen Italië. Ook de Ajacieden Davy Klaassen en Joel Veltman en voormalig PSV-er Erik Pieters zijn geselecteerd.

Nederland speelt op 4 september vriendschappelijk in Bari tegen de Italianen. Vijf dagen later wordt de eerste EK-kwalificatiewedstrijd gespeeld voor het EK van 2016 in Frankrijk. Dan is Tsjechië de tegenstander.

Hiddink is benieuwd naar Afellay. ‘Ik wil de komende tien dagen bekijken hoe hij ervoor staat. Hij heeft in het verleden wel bewezen dat hij een heel goede speler is.’

De selectie van Klaassen heeft te maken met de betere vorm waarin de Ajacied verkeerd. ‘Hij heeft een mindere periode gehad, maar is de laatste tijd steeds beter gaan spelen. Bovendien zit ik wat magertjes in de middenvelders, dus ik kan hem goed gebruiken.’

Volledige selectie Oranje:

Ibrahim Afellay, Daley Blind, Jasper Cillessen, Jordy Clasie, Memphis Depay, Leroy Fer, Klaas Jan Huntelaar, Dary Janmaat, Nigel de Jong, Davy Klaassen, Tim Krul, Dirk Kuijt, Jeremain Lens, Bruno Martins Indi, Robin van Persie, Erik Pieters, Arjen Robben, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Joel Veltman, Paul Verhaegh, Ron Vlaar, Stefan de Vrij, Georginio Wijnaldum en Jeroen Zoet.

Praat Mee!