Del Bosque gooit roer om na dramatisch WK

De Spaanse bondscoach Vicente del Bosque heeft zijn selectie van het Spaanse elftal bekendgemaakt. De oefenmeester gooit het roer flink om na het dramatisch verlopen WK in Brazilië.

De Wereldkampioen van 2010 en Europees Kampioen van 2008 én 2012 ging in Brazilië roemloos ten onder in de poule met onder andere het Nederlands elftal. Reden genoeg voor Del Bosque om eens flink het mes te zetten in de selectie van de Spanjaarden.

Nieuwe namen in de selectie van Spanje zijn keeper Kiko Casilla van Espanyol terwijl ook Dani Carvajal (Real Madrid), Marc Bartra (Barcelona), Mikel San José, Ander Iturraspe (beiden Athletic Club), Raúl Garcia (Atlético Madrid), Isco (Real Madrid) en Paco Alcácer (Valencia) zich mogen melden bij het Spaanse keurkorps.

Fernando Torres

Uiteraard gaat de selectie van de nieuwelingen ten koste van enkele oudgedienden. Spelmaker Xavi hing zelf na het WK zijn interlandkicksen in de wilgen, maar dat Fernando Torres niet bij de selectie zit, is niet vrijwillig. De aanvaller van Chelsea, die nadrukkelijk in verband wordt gebracht met een overgang naar Chelsea, hoeft zich niet te melden in Spanje. Ook Juan Mata en Gerard Pique zitten niet in de selectie, laatstgenoemde is geblesseerd. Spanje oefent in september tegen Frankrijk en speelt een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Macedonië. (Foto: Steindy)

Praat Mee!