Vermeer maakt gevoelige overstap naar Feyenoord

Kenneth Vermeer staat voor een wel heel merkwaardige transfer. De Ajax-doelman maakt de overstap naar aartsrivaal Feyenoord, waar Vermeer een vierjarig contract gaat ondertekenen. Volgens De Telegraaf maakt Feyenoord 1 miljoen euro over naar Amsterdam.

Vermeer belandde vorig seizoen op een zijspoor bij de landskampioen, nadat hij een reeks beslissende fouten had gemaakt in het doel van Ajax. Hij mocht nog wel in actie komen voor Ajax in het KNVB bekertoernooi, maar het volle vertrouwen had de goalie niet meer van Ajax-trainer Frank de Boer. Zowel club als speler zochten daarom naar een oplossing. Vermeer mocht tegen een kleine vergoeding uitkijken naar een nieuwe club en heeft die nu gevonden in Feyenoord.

Maandagochtend zal Vermeer zich melden in Rotterdam voor de medische keuring. Als er geen fysieke ongemakken aan het licht komen, zal de viervoudig Oranje-international zijn krabbel zetten onder een vierjarig contract. Daarmee wordt Vermeer de tweede keeper bij Feyenoord met een Ajax-verleden, nadat eerder Warner Hahn al werd aangetrokken. Hahn doorliep de jeugdopleiding van Ajax en werd overgenomen van FC Dordrecht. (Foto: Instagram)

Praat Mee!