Update IV| Ajax bevestigt huurdeal Zimling

Daley Blind vertrok afgelopen zaterdag naar het Manchester United van Louis van Gaal. Ajax lijkt daarom, op de laatste dag van de transferperiode, naarstig op zoek te zijn naar een ervaren versterking voor op het middenveld. Vele geruchten kwamen dan ook langs.

De Telegraaf meldde vanochtend dat Ajax wel oren zou hebben naar Vitesse middenvelder Marko Vejinocic. Echter, vanmiddag maakte Mo Allach, de directeur van de Arnhemse club, duidelijk dat er geen spelers meer worden verkocht of gekocht. ‘Bij ons gebeurt niets meer. Er zijn geen ontwikkelingen. Hier is het stil. De geruchten draaien in die laatste dagen altijd op volle toeren, maar ze zijn niet op de waarheid gericht’, liet hij weten aan Omroep Gelderland.

Davy Pröpper, wederom speler bij Vitesse, staat ook in de belangstelling van de Amsterdamse club. Dat meldde VI-redacteur Simon Zwartkruis vanmiddag. Maar ook hierbij geldt dat Vitesse niet geïnteresseerd lijkt in verkoop.

Naast de twee Vitessenaren zou Ajax ook geïnteresserd zijn in Niki Zimling. De speler staat nu tot medio 2017 onder contract bij het Duitse FSV Mainz. Zimling speelde voorheen bij onder andere NEC en Club Brugge en speelde daarnaast 27 interlands voor Denemarken. Volgens Voetbal International informeerde Ajax al naar de middenvelder. Hij moet naar verluidt drie miljoen euro kosten.

Volgens De Telegraaf zou ook Hedwiges Maduro ook op het lijstje van Ajax staan. De ex-Ajacied speelt momenteel bij PAOK Saloniki. Hij speelde tussen 2004 en 2007 bij de landskampioen. Vooralsnog is de Nederlands international nog niet benaderd. Eerder werd  de 18-jarige Daley Sinkgraven in verband gebracht met Ajax. Frank de Boer zoekt echter naar een ervaren middenvelder. De vier genoemde spelers voldoen in ieder geval aan die eis.

Update 20:14 | ‘Ajax richt pijlen op Zimling’

Volgens De Telegraaf gaat Ajax vol voor Niki Zimling. Later meer.

Update 22:47 | ‘Ajax akkoord over Zimling’

Volgens verscheidene Deense media is de komst van Niki Zimling naar Ajax bijna een feit. De transfersom voor de middenvelder van FSV Mainz zou twee miljoen euro bedragen. Met zijn 29 jaar, tal van clubs en 27 gespeelde interlands voor heeft Ajax met de Deen een ervaren middenvelder binnengehaald.

Update 22:57 | Ajax-watcher: ‘Transfer Zimling is huurdeal’

Voetbal International redacteur en ‘Ajax-watcher’ Simon Zwartkruis meld zojuist dat de komst van Zimling gaat om een huurperiode. ‘Zimling, Mainz en Ajax zijn huurdeal overeengekomen, zijn nu met laatste formaliteiten bezig’, aldus Zwartkruis. Later meer.

Update 23:35| Ajax bevestigd huurdeal Zimling

Op de officiële website heeft Ajax de huurdeal van Niki Zimling bevestigd. Het gaat om een periode van één seizoen. De club uit Amsterdam heeft een optie tot koop opgenomen in het contract. De verdedigende middenvelder zal naast zijn voetbalkwaliteiten vooral voor zijn ervaring gehaald zijn. Zimling behoort met zijn 29 jaar bij de oudste in de jeugdige selectie. Met Viktor Fischer, Nicolai Boilesen, Lucas Andersen en Lasse Schöne is hij de 5e Deen in de selectie.

Praat Mee!