Van Dijk op non-actief gezet door Celtic

Virgil van Dijk is tijdelijk op non-actief gesteld door zijn Schotse werkgever Celtic. The Bhoys willen niet meewerken aan een transfer van de Nederlander, die in de belangstelling staat van diverse Italiaanse, Duitse en Engelse clubs.

Van Dijk zat van het weekend al niet bij de wedstrijdselectie van de Schotse landskampioen. Celtic gaf aan dat dit besluit was genomen ‘omdat het hoofd van Van Dijk moet worden leeggemaakt.’ Na de uitschakeling in de laatste voorronde van de Champions League tegen het Sloveense NK Maribor, gaf Van Dijk voor de camera van de NOS aan ‘voor het hoogste te willen gaan.’ De voormalig speler van FC Groningen leek zijn zinnen gezet te hebben op een transfer, maar zijn club wil hier niet aan meewerken. “We hebben hem keihard verteld dat hij op geen enkele manier hier weg mag,” vertelde Celtic-trainer Ronny Deila aan de Schotse media.

Deila erkent dat Van Dijk een vertrekwens heeft. “Maar hij is nog jong en zijn kans komt nog wel. Ik denk zelfs dat hij meerdere kansen gaat krijgen in zijn loopbaan om bij een grote club een contract te tekenen. Maar nu blijft hij hier en daar zal hij niks aan kunnen veranderen. Hij is zo goed dat hij echt niet te vervangen is. Dat is vervelend voor hem.” Zodoende lijkt Ronald Koeman verder te moeten kijken in de zoektocht naar een centrale verdediger. Naar verluidt was Southampton de belangrijkste gegadigde voor Van Dijk.

Praat Mee!