Nigel de Jong ziet Van Ginkel op huurbasis naar Milan komen

Marco van Ginkel speelt dit seizoen op huurbasis voor AC Milan. De 21-jarige middenvelder had weinig uitzicht op speelminuten bij Chelsea en heeft daarom besloten zijn heil in Italië te zoeken.

“Ik ben heel erg blij,” vertelt Van Ginkel in zijn eerste interview als Milanista. “AC Milan is een grote club, waar veel bekende Nederlandse voetballers hebben gespeeld. Ik ken Nigel de Jong van het nationale team en heb met hem gesproken over AC Milan. Hij heeft mij goede dingen verteld over de club.” Van Ginkel benadrukt dat hij een belangrijke speler voor Milan wilt worden en dat het maken van speelminuten zijn persoonlijke doel is.

De voormalig speler van Vitesse had ook een aanbieding van Ajax op zak, maar bedankte voor de interesse. Volgens De Telegraaf heeft Ajax’ technisch manager Marc Overmars dagenlang de eenmalig Oranje-international proberen over te halen. De keuze van Van Ginkel viel uiteindelijk op AC Milan, dat afgelopen weekend met 3-1 won van het Lazio Roma van Stefan de Vrij. (Foto: Instagram)

Praat Mee!