Van Dijk bij Oranje; verdediger ontbreekt

Eindelijk werd Virgil van Dijk dan opgeroepen voor Oranje. Zijn naam werd in alle discussieprogramma’s de afgelopen jaren genoemd, maar tot selectie kwam het niet. Nu hij er dan eindelijk bij is, moet hij weer verstek laten gaan, alsof er een vloek op hangt.

De reden waarom Van Dijk zich dinsdag niet meldde bij de training van Oranje ligt in de privésfeer. Van Dijk zijn vrouw staat op het punt te bevallen en daarom ontbrak de verdediger dinsdag om 12 uur bij de training van het Nederlands elftal in de Amsterdam ArenA. De speler van Celtic zal donderdag wel met de selectie meevliegen naar Bari voor de oefenwedstrijd tegen Italië.

Van Dijk bij Oranje

De roep om Van Dijk bij Oranje gaat al maanden rond in Nederland. Voorafgaand aan het succesvolle WK in Brazilië vroeg iedereen zich af waarom oud-bondscoach Louis van Gaal de Celtic Speler van het Jaar links liet liggen. Van Dijk kende een uitstekend eerste seizoen bij de Schotse club en zou volgens menigeen een welkome versterking zijn voor de Oranje-verdediging. Van Gaal riep de stopper niet op en ging met jongens als Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Ron Vlaar naar Brazilië, met succes. Oranje gaf verdedigend weinig weg en De Vrij en Martins Indi maakten na het WK mooie transfers.

Praat Mee!